Taal wijzigen

Zoekprofielen

Een zoekprofiel is een zoekopdracht die u automatisch en regelmatig laat uitvoeren. De resultaten worden u per e-mail toegestuurd. Zo kunt u op de hoogte worden gehouden van aanwinsten, van nieuwe records of andere wijzigingen in een collectie. U kunt de zoekopdracht van een zoekprofiel ook handmatig uitvoeren door op Run achter het gewenste zoekprofiel te klikken: er wordt dan geen e-mail verstuurd.

Een zojuist uitgevoerde zoekopdracht kunt u opslaan als zoekprofiel via de knop Schrijf profiel op het tabblad Resultaten.

Hier op het tabblad Zoekprofielen ziet u ofwel een overzicht van door u opgeslagen profielen en mogelijk ook van publieke profielen, of de opties die u per zoekprofiel kunt instellen.

Als u geïnteresseerd bent in de publieke zoekprofielen, markeer dan het aankruisvakje voor de gewenste profielen.

In het overzicht ziet u de beschrijvingen (namen) van de verschillende profielen. (Klik op het rode kruisje rechts van een beschrijving om dat zoekprofiel te verwijderen; publieke profielen kunt u niet verwijderen.) Klik op de beschrijving van een zoekprofiel om de opties ervoor te openen; u kunt er naar behoefte wijzigingen in aanbrengen, en die opslaan via de knop Opslaan. De opties zijn de volgende:

- Onderwerp: geef een beschrijving/naam voor dit profiel op, die de zoekopdracht goed omschrijft.

- Frequentie: kies hier hoe vaak u de zoekopdracht uitgevoerd wilt hebben.

- Beperking: u kunt het zoekresultaat van de zoekopdracht verder beperken tot alleen Nieuwe records (sinds de vorige keer dat dit zoekprofiel werd uitgevoerd), tot Nieuwe of gewijzigde records (sinds de vorige keer dat dit zoekprofiel werd uitgevoerd), of u legt geen enkele beperking op.

- Verloopt: markeer dit aankruisvakje als u wilt dat het uitvoeren van dit zoekprofiel op een gegeven moment wordt beëindigd en geef de gewenste datum dan hieronder op.

- Verloopdatum: geef een datum op waarop het regelmatig uitvoeren van dit zoekprofiel moet worden beëindigd, als u het aankruisvakje erboven gemarkeerd hebt. Klik op het pictogram van de kalender om een datum uit te zoeken.

- Uitgesteld: als u voorlopig geen zoekresultaten wilt ontvangen, bijvoorbeeld omdat u op vakantie gaat, zet dan Uitgesteld op Ja. Pas wanneer u Uitgesteld weer op Nee zet, wordt dit zoekprofiel weer uitgevoerd.

Klik op de knop Opslaan om het profiel met deze instellingen op te slaan.

Afmelden

Als anderen na u gebruik maken van deze webapplicatie, dan moet u uitloggen via de knop Afmelden op het tabblad Status. Zo kunnen anderen niet uw persoonlijke gegevens inzien.

Bij het sluiten van alle internetbrowservensters wordt u automatisch uitgelogd.