Reuzenhoofd met zwarte baard, bleek aangezicht en helm met daarop een vogelfiguur.
Deze reus werd, samen met de reuzin Pallas Athena, tot in de 20ste eeuw meegedragen in een stoet of ommegang. De Antwerpse stoet met reuzen, of ommegang, ontstond uit een middeleeuwse religieuze processie. Ommegangen werden georganiseerd op feestdagen. Dezelfde wagens reden ook uit bij de blijde intredes van nieuwe vorsten. In de ommegang waren verschillende culturen en sociale groepen zichtbaar: religieuze en profane cultuur, elite- en volkscultuur, verschillende beroepsgroepen, gilden, naties.
Volgens de stadslegende van Antwerpen hief de reus Druoon Antigoon tol op de Schelde in Antwerpen. De Romeinse krijger Brabo overwon hem, hakte zijn hand af en wierp die in de Schelde. Daarna kwam Antwerpen tot bloei dankzij vrijhandel. Druoon Antigoon werd een symbool van slechtheid.
De ommegangsreuzen zijn vermoedelijk een typisch Belgisch verschijnsel. De Antwerpse ommegangsreus Druon Antigoon wordt al in 1470 vermeld, de reuzin Pallas Athena pas in de 18de eeuw. De twee REUZENHOOFDEN zouden zijn ontworpen door bekende kunstenaars: Druon Antigoon door Pieter Coecke van Aalst en Pallas Athena door Daniël Herreyns.