De befaamde, en internationaal actieve Italiaanse kunstenaar Gianantonio Pellegrini (Venetië °29.4.1675 - †2 of 5.11.1741) was een periode werkzaam in de Nederlanden. In 1713 was hij al in Antwerpen, waar hij zich van 1716 tot 1717 in de Sint-Lucasgilde had laten inschrijven om in deze stad te mogen uitvoeren, meer bepaald in het Stadhuis en het Brouwershuis. Maar ook in de interieurs van particuliere woningen bracht hij monumentale schilderingen aan, zoals voor het plafond in het Hôtel du Bois aan de Lange Nieuwstraat.
Voor de ruimte naast het Collegie, het Kleine Collegie, in het Antwerpse stadhuis leverde Antonio Pellegrini in 1717 een groot plafondtondo met het allegorische schilderij van de Wijsheid en de Rechtvaardigheid, die de Omkoopbaarheid en de Huichelarij wegbliksemen. De rekeningen vermelden betalingen voor het Plafond van Peregrini, wellicht voor het ontwerp van het cassettenplafond.
In het begin van de 18de eeuw zijn van de achtervleugel de grote zalen op het Schoonverdiep volledig gemoderniseerd naar de toenmalige smaak, zodat de Tresorierskamer, het College en de Raadzaal één decoratief geheel vormden. De ruimte waar de 'Kleine Collegie' zich bevond is moelijk te achterhalen, vermoedelijk is deze te localiseren in de zone van de huidige collegezaal. Sinds de jaren 1970 hangt dit tondo tegen de wand van de trapzaal naar de tweede verdieping.